Cinsel Penetrasyona İlişkin Rahatsızlıkların Tedavisi

Cinsel penetrasyona ilişkin rahatsızlıkların tedavisi , Kadın bireylerde bulunan cinsel rahatsızlıkların başında Penetrasyon rahatsızlıkları gelir. Penetrasyona ilişkin rahatsızlıkların %99’u psikolojik nedenlerdir. Bu rahatsızlıklar şu şekildedir;

  • Disparöni
  • Vajinismus

Bu hastalıkları daha detaylı incelemek gerektiğinde;

Disparöni

Cinsel ilişki sırasında ya da daha sonralarında görülen disparöni, uzmanlar tarafından fiziksel ve psiko-seksüel değerlendirme gerektiren ve dünya genelinde sık rastlanan klinik problemlerden biridir. Penetrasyon sırasında yaşanan rahatsızlık sendromları yetersiz cinsel uyarılma, yetersiz ıslanma ya da vajinismus değil ise disparöni olacaktır. Disparöni cinsel istek bozukluklarından biridir. Uyarılmaya bağlı problemlerden biri olan disparöni, tıbbi müdahale gerektiren organik nedenlere sahip olan bir rahatsızlıktır. Bireyde bulunan rahatsızlık tıbbi müdahaleye uygun değil ise telkin tedavisi uygulanabilmektedir. Telkin dışında cinsel organlara nakli yapılan anestezi işlemi de başarı gösterebilmektedir. Erkek bireylerde görülen disparöni rahatsızlıklarında olduğu gibi kadın bireylerde de oluşan disparöninin oluşum sebebini ya da başka bir rahatsızlığı temsil edip etmediğini iyi kontrol etmek gerekir.

cinsel penetrasyon

Vajinismus

Vajinaya penis, parmak ya da başka cisimler ile yapılan Penetrasyon sonucu, vajinanın dış kısmını saran kas kütlelerinin sürekli ya da belirli aralıklar ile istem dışı kasılmasına vajinismus neden olur. Bu rahatsızlık çoğu zaman disparöni nedeniyle ortaya çıkan ikincil bir rahatsızlık olarak bilinse de aslında psikolojik nedenlerden dolayı oluşan bir hastalıktır. Vajinismus tedavisinde metaforla tedavi yöntemleri ve psikolojik destekler başarılı olabilmektedir. Unutulmaması gereken bir nokta da vajinanın kontrolü cinsel birliktelik yaşanan partnerin değil kadının kontrolündedir.

Vajinismus rahmin girişini çeper gibi sarmalayan kasların istem dışı olarak kasılma rahatsızlığıdır. Bu rahatsızlık sonucunda kadın bireylerde cinsel isteksizlik, cinsellikten soğuma gibi problemler görülmektedir.  Vajinismus fiziksel bir rahatsızlık değildir. Genel olarak kadın bireyin korku, kaygı ve endişelerinden dolayı rahmin girişinde bulunan kasların sinirsel bir şekilde istem dışı kasılmasıdır. Bu gibi durumlarda vajina penisin cinsel ilişkiye girmesine engel olur. Bilinen bir diğer ismi de penis fobisidir. Vajinismus rahatsızlığının en bilinen belirtisi, bireyin cinsel ilişki sırasında istem dışı panik atak veya benzeri bir durum yaşanması olarak bilinmektedir. Bu gibi durumlar da kadın bireyin bilinci açık olsa da kontrolünü kaybeder.

Vajinismus Tedavisi

Vajinismus rahatsızlığı psikolojik bir rahatsızlık olduğu için tedavi şekli kişiden kişiye göre değişkenlik gösterir. Bu hastalığın tedavisinde egzersiz ve terapi yöntemleri uygulanmaktadır. Cialis 100 mg 30 tablet eczane satış sitemizde sizlere önemli tüm sağlık bilgilerini cinsel penetrasyona ilişkin rahatsızlıkların tedavisi gibi önemli konularda bilgi sunumu yapıyoruz.

Bu yazıya henüz yorum yapan olmadı, ilk yorum yapan siz olmak ister misiniz?

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Cialis fiyat