Vajinada Kaşıntı Nedir, Nasıl Tedavi Edilir?

Vajinada kaşıntı nedir, nasıl tedavi edilir ? olması genel olarak vajinal mantar hastalığına yol açmaktadır. Kadınların aşağı yukarı %75’lik bir bölümü ömürleri boyunca minimum bir kere bu hastalığa yakalanmaktadır. Vajinal mantar hastalığı genel olarak kadınlarda görülen bir hastalık olmasının yanı sıra erkek bireylere de cinsel ilişki sonucunda bulaşabilmektedir.

Ancak erkeklere nazaran bu hastalığa yakalanan kadın sayısı çok daha fazladır. Peki, vajinada kaşıntı ve şişlik neden olur hemen açıklayalım bu tamamen vajinanın temel yapısıyla ilgilidir. Vajinanın yapısının nemli, ılık ve karanlı olmasından dolayı bakterilerin üremesi doğrultusunda harika bir ortam olmaktadır. Vajinada kaşıntı nedir, nasıl tedavi edilir sorusunu yanıtlamaya devam edelim.

Vajinada kaşıntı ve akıntı ya da şişlik olmasının en önemli nedeni ise kullanılan antibiyotik ya da doğum kontrol haplarının faydalı bakterileri öldürerek zararlı bakterilerin üremesine ortam hazırlamasıdır. Kısacası kaşıntının temel sebebi vajinal mantara yol açan bakterilerdir. Kadın vücudunun bağışıklık sisteminde herhangi bir zayıflık olması gibi durumlarda bu bakteriler harekete geçmekte ve vajina bölgesine yayılmaktadır. Cialis 20 mg eczane cinsel sağlık bilgilendirme sayfasıdır.

Mantar Enfeksiyonu Hangi Durumlarda Oluşur?

  • Antibiyotik: Düzenli olarak antibiyotik kullanıyorsanız veya bir şişe antibiyotiği bitirmenizin üzerinden kısa bir zaman geçtiyse büyük ihtimalle vajinal mantar hastalığına yakalanmışsınız demektir.
  • Doğum Kontrol Hapları: Bilhassa bu hastalıktan ilk kez muzdaripseniz uzman bir doktora danışmanız gerekmektedir. Şayet doğum kontrol hapı kullanıyorsanız bu doktorunuzun kararı doğrultusunda doğum kontrol haplarını değiştirmeniz gerekebilir.
  • Yanlış Yiyecek Alışkanlığı: Yanlış bir beslenme alışkanlığına sahip olmak vücudun bağışıklık sisteminin güçsüzleşmesine ve bakterilerin meydana gelmesi için uygun bir ortam oluşmasına neden olmaktadır.
  • Stres: Stres kişiler tarafından pek önemli olarak görülmese de çoğu kişi stres dolayısıyla birtakım hastalıklara yakalanmaktadır. Stres dolayısıyla bağışıklık sistemi zayıflayabilir ve bu zayıflama sonucunda vajinal mantar oluşabilir.
  • Dar Giysiler: Fazla dar giysiler vajinanın terleterek bakterilerin üremesi için uygun ortam hazırlamaktadır. Aynı zamanda naylon iç çamaşırları da vajinayı terleterek bakteri üremesine neden olmaktadır. Bu giysiler yerine pamuklu iç çamaşırları kullanmanız tavsiye edilmektedir.
  • Cinsel İlişki: Kişideki hastalığın ilk olarak partnerine sonra yeniden kişiye geçmesidir. Bu şekilde hastalığın gücü artarak daha tehlikeli bir hale gelmektedir.
  • Menopoz: Menopozda da temel etken hormonal değişikliklerdir.
Bu yazıya henüz yorum yapan olmadı, ilk yorum yapan siz olmak ister misiniz?

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Cialis fiyat