Cinsel isteksizliğin nedenleri ?  kadınlarda ve erkeklerde görülebilen ve tedavisi gereken ciddi bir sorundur. Cinsel isteksizlik nedir? Cinsel isteksizlik cinsel uyarılmada kişinin cinsel ilişkiye girmek istememesi yada partnerine cinsel konularda uzak olmasıdır. Cinsel isteksizlik hem bayanlarda hem de erkeklerde görülen önemli bir sorundur. Psikolojik veya fiziksel faktörler nedeni ile cinsel isteksizlik oluşur. En büyük belirtisi cinsel isteğin olmaması olduğu gibi cinsel ilişki sıklığının azalması gibi durumlarda cinsel isteksizlik olduğunun kanıtıdır.

Öncelikle erkekler yönüyle cinsel isteksizliği ele alalım. Erkeklerde cinsel isteksizliğin nedenleri fiziksel veya psikolojik unsurlardan oluşabilmektedir. Testosteron bozuklukları, hormon seviyelerinin azalması, ereksiyon sorunları, partneri ile cinsel doyum noktasına ulaşma, partnerinden soğuma ve haz almama gibi durumlar cinsel isteksizliğin en büyük belirtileri arasında yer alır. Eğer erkeklerde cinsel isteksizlik sorunu var ise öncelikle sorun ilk aşamada fiziksel mi yoksa psikolojik nedenlerden mi kaynaklanıyor bu sorunun teyit edilmesi gerekir.

Psikolojik Etkileri

Psikolojik sorunlardan dolayı cinsel arzularınızda azalma var ise cinsel terapiste başvurmanız gerekir. Fiziksel faktörlerde ise kişilere tıbbi müdahale uygulanmakta veya ilaç tedavisi yöntemiyle cinsel isteksizlik sorunları giderilmektedir. Erkekler kadar kadınlarda da cinsel isteksizlik oluşumu fazladır. Kadınlarda daha çok psikolojik nedenler ile cinsel isteksizlik oluşur. Tecavüze uğrama, cinsel ilişkinin kadında acı yaratması, erkeğin kadını tatmin edememesi, hamile kalma korkusu, aile ve çevre baskısı cinsel isteksizlik sorununlarına yol açar.

Eğer kadın veya erkek cinsel ilişkide problemlerinin psikolojik faktörlerden oluştuğuna inanıyorsa bazı müdahaleler ile bu sorunları çözebilir. Örnek vermek gerekirse düzenli bir seks hayatınız var ve her gün cinsel ilişkiye giriyorsanız öncelikle bu seks aktivesi sıklığını azaltmanız gerekir. Haftada iki veya üç kere cinsel ilişki yaşayarak bu sıklığı normal seviyeye indirgeyebilirsiniz. Bu da cinsel birleşmeye olan duyarlılığınızı arttıracak sizi cinsel istekten soğutmayacaktır.

Cinsel İsteksizliğin Nedenleri

Cinsel İsteksizlik Nasıl Tedavi Edilir?

Cinsel isteksizlikte tedavi yöntemleri oldukça geniştir. Öncelikle bilinmesi gereken kişinin cinsel isteksizliğinin hangi faktörlerden kaynaklandığıdır. Bu sorunu çözdükten sonra cinsel terapistinizin veya doktorunuzun izleyeceği adımları takip etmeniz gerekir. Bazen cinsel isteksizlik problemleri tıbbi tedaviler ile sağlanabilir.

Testosteron bozuklukları, hormon seviyesindeki düşüklükler fizyolojik faktörlere bağlı olmakla beraber tıbbi müdahaleler ile giderilebilmektedir. Cinsel isteksizliğe neden olan faktörlerin doktorunuz tarafından önce tespit edilmesi gerekmektedir. Psikolojik ve fizyolojik faktörlerin cinsel isteksizliğe olan etkileri, çiftler arasındaki ilişkilerde sorunlara yol açabilir. Kişiler bu sorunla beraber depresyona da girebilirler. Tedavi edilmesi gereken önemli bir sorun olan cinsel isteksizlik bugün birçok kişide görülmektedir.

Cinsel isteksizliğe neden olabilecek bazı unsurlar şöyledir;

– Testosteron bozuklukları

– Hormon seviyelerinde azalma

– Tecavüze uğrama, cinsel ilişkiye karşı soğukluk

– Erkeğin kadını, kadının erkeği tatmin edememesi

– Aşırı stres

– Aile ve çevre baskısı, hamilelik korkusu

Gibi nedenler cinsel isteksizliğe neden olabilir. Cinsel isteksizlik tedavi yöntemleri hem zahmetsiz hem de kolay yöntemlerden oluşur. Bu yüzden cinsel isteksizlik tedavisi kişilerin çekineceği yada korkacağı bir durum değildir. Cinsel isteksizlik sorununun giderilmesi ile düzenli bir seks hayatına kavuşabilir ve cinsel isteksizlik problemlerinizi yenebilirsiniz. Tedavi yöntemleri ülkemizde oldukça gelişmiştir.

Cinsel isteksizliğinize neden olan faktörleri doktorunuza anlattıktan sonra eğer psikolojik nedenler ile bu sorunları yaşıyorsanız doktorunuz sizi cinsel terapiste yönlendirecektir. Fakat cinsel isteksizlik problemlerinde fizyolojik nedenler ile cinsel isteksizlik sorunu yaşıyorsanız doktorunuzun belirleyeceği tedavi yöntemleri ile bu sorunu giderebilirsiniz. Bu sorunu yaşayanlar doktorlarına hemen danışarak yardım almalıdırlar. Halledilmeyen cinsel isteksizlik sorunları sizi ve partnerinizi birbirinizden uzaklaştırabilir.

Bu yazıya henüz yorum yapan olmadı, ilk yorum yapan siz olmak ister misiniz?

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Cialis fiyat