Cinsel İstek Nedir Nasıl Kontrol Edilir?

Cinsel istek nedir nasıl kontrol edilir? insanların önemli içgüdülerindendir. Bu konu hakkında uğraşmakta olan Ruh Sağlığı Bilimi içgüdüleri iki ana bölümde incelemektedir. Her yaşayan insanda cinsel istek arzusu vardır. Bu durumda tabi ki bir olgu olarak adlandırılmaktadır. Aşırı cinsel istek tedavisi ülkemizde birçok farklı yol ile yapılabilmektedir. Bu yollardan biri de cinsel isteği azaltan gıdalar tüketilmesidir.

Cinsel İstek Normal Midir?

Cinsel istek utanılacak bir durum değildir. İnsanlar nasıl ki genel yemek yeme, korunma vs. birçok yaşamla bağlantılarını sürdürmek zorunda ise cinsel içgüdü konusunda da sürdürmek zorundadır. İnsan kendi yaşamında cinselliğe de bir yer tanımlamak ve cinselliği de yaşamak ister. Ancak tabi ki toplumun cinsellik ile alakalı kurallar vardır. Bu kurallar toplumun baskısıyla oluşmakta ve yazılı kanun olarak değil gelenek olarak karşımıza daha çok çıkacaklardır. Cinsel isteği az olan erkekler için uzmanların en sık önerdiği ilaç cialis 20 mg 30 tablet ürünleridir.

Bu kurallara uyan kişiler içerisinde bulundukları ortamda sorunsuz yaşayacaklardır. Aksi bir durum yaşayan kişiler hem manevi olarak sıkıntılar yaşayacaktır hem de hukuki anlamda sorunlarla karşı karşıya kalabilecektir. İnsanlar cinsel davranışlarını, bulundukları toplumun gelenek, dini, töre ve hukuki kurallarına göre yapmak zorundadırlar. Bu durumu gerçekleştirmeyen kişiler sorunlarla karşı karşıya kalacaklardır. Cinsel dürtüler nasıl bastırılır diye soranlar için işte cevapta tam bu durumdur. Bulunulan toplumun cinsel davranışlara ne gözle baktığı ve bu durumdan etkilenmemek için cinsel davranışların bastırılması gerekecektir.

Cinsel İstek Nedir Nasıl Kontrol Edilir?

Cinsellikte Ruhsal Açıdan Kişilik Yapısı

Ruhsal olarak insanın kişilik yapısı üç sisteme bağlanmaktadır. Bu sistemler ise;

  • İd: Haz durumuna göre çalışmaktadır. Saldırganlık ve cinsellik dürtüler burada bulunmaktadır.
  • Ego: Gerçeklik durumuna göre çalışmaktadır. Kişiliğinin gözle görünen ya da hissedilen bölümüdür.
  • Süper Ego: Toplumun yargıları hakkında ve aileden alınan eğitim ve ahlak bilgilerinin hakim olduğu sistemdir. Bu sistemle bu yargılar kontrol edilmektedir.

Yeterli olarak gelişimini tamamlamış bir insanın bu üç sistem arasında iyi bir bağ kurarak sağlam kişilikleri ve ileri görüşlü toplum anlayışı olacaktır. Bu durumda ileri toplum anlayışı adına bütün gereksinimleri tamamlamış olacaktır. Bu üç sistem arasında uyumluluğu sağlayabilen kişiler toplumun gözünde de anlaşılır ve karakterli kişilerdir. Cinsel istek nedir nasıl kontrol edilir? önemli bilgileri sizlerle paylaştık.

Bu yazıya henüz yorum yapan olmadı, ilk yorum yapan siz olmak ister misiniz?

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Cialis fiyat