Sertleşme bozukluğunda yapılan testler ve teknikler nelerdir ? Erkeklerin cinsel ilişki sırasında penisin cinsel aktiviteyi gerçekleştirecek düzeyde sertleşememesi ya da sertliğini cinsel ilişki boyunca devam ettirememesi olarak ortaya çıkan sertleşme bozukluğu, bir cinsel problemdir. Sertleşme bozukluğu tedavi edilmediği takdirde hem erkeği hem de partneriyle olan ilişkisini olumsuz yönde etkilemektedir.
Sertleşme bozukluğu beraberinde erken boşalma problemini de getirir. Erkek cinsel ilişki sırasında erken boşalma yaşayıp cinsel anlamda rahatlama yaşayıp tatmin olsa da aynı rahatlık ve tatmin kadın tarafından yaşanmaz. Çünkü kadın için o cinsel ilişki yarım kalmıştır. Partnerlerinin cinsel anlamda rahatlama yaşayamadığını fark eden erkekler ise yetersizlik duygusuna kapılarak kendilerini suçlu hissederler.
Bu durum uzun bir süre devam ettiği sürece hem erkekte hem de kadında psikolojik sıkıntıların baş göstermesine sebep olabilir. Bu durumun önüne geçmek için muhakkak erkeğin sertleşme bozukluğu için gerekli tedaviyi alması gerekir.
Sertleşme Bozukluğu Tedavisi
Sertleşme bozukluğunda tedavi yapılmadan önce sorunun altında yatan sebepler belirlenmelidir. Sertleşme bozukluğunun altında yatan sebepler fiziksel durumlar, psikolojik durumlar ya da hem fiziksel hem de psikolojik durumların aynı anda görülmesinden kaynaklanan sebeplerden ötürü ortaya çıkabilir.
Psikolojik sebeplerden kaynaklı sertleşme bozukluğunda uzman bir psikolog ya da deneyimli bir cinsel terapist tarafından yardım ve destek alınmalıdır. Diyabet, sinir sistemi hastalıkları, kalp ve damar hastalıkları ya da hormonal bozukluklardan kaynaklanan durumlarda yani fiziksel durumlarda ise kişi muhakkak bir üroloji uzmanına muayene olmalıdır.
Fiziksel durumlardan kaynaklı sertleşme bozukluklarında, kişiye bir takım test ve tetkikler uygulanır. Sertleşme bozukluğu tedavisi için bozukluğun altında yatan sebeplerin belirlenmesi amacı ile gerekli test ve tetkikler yapıldıktan sonra hasta tedavi sürecine tabi tutulur.
Sertleşme Bozukluğu İçin Uygulanan Testler
Sertleşme bozukluğunda yapılan testler ve teknikler nelerdir ? sertleşme şikayeti ile doktora başvuran kişiye öncelikle gerçekten bir sertleşme bozukluğu olup olmadığına dair bir takım testler yapılır. Eğer var ise sertleşme bozukluğunun altında yatan sebepleri ortaya çıkarmak için de testler yapılır. Sertleşme bozukluğu için yapılan testler şunlardır:
- Kan tahlili: Kişinin kan şekeri, testosteron ve prolaktin hormonlarına bakılır ve eğer gerekli görülürse, karaciğer ve böbreğin işlevleri de incelemeye alınır.
- NPT Testi: Uykuda penis sertleşmesinin ölçülmesi anlamına gelen NPT testi, sertleşme bozukluğunun sinir sistemleriyle alakalı bir durumdan mı yoksa psikolojik bir durumdan mı kaynaklı olduğunu ortaya çıkarmak için yapılır. Çünkü gece uyku esnasında erkeklerde penis birkaç kez sertleşir. Yaşa bağlı olarak azalan uykuda sertleşme durumu testi net bilgi elde etmek için iki gece üst üste hastanede yapılır.
- Penil Doppler Ultrasonografi: Penis damarlarındaki kan akım miktarını ölçmek için yapılan bu test, penis içerisine damar genişletici bir ilacın enjekte edilmesi ile gerçekleştirilir. Sıkça kullanılan bu testin doğru sonuçlar verebilmesi için sakin bir ortamda yapılmalıdır.
- Kavernozografi – Kavernozometri: En basit anlamı ile penisteki kaçak kan durumunu saptamak amacı ile uygulanan bu test, penisin içerisine birinden sıvı verilen, diğerinden basınç ölçümü yapılan iki iğnenin girilmesi ile uygulanır. Net sonuçlar veren bu test günümüzde pek kullanılmamaktadır.
- Nörolojik Testler: Penise giden uyarıcı sinirlerin durumunu ölçmek için yapılan bu test, biotesiometri ve potansiyel test olmak üzere iki şekilde uygulanır. Biotesiometri testi, kişinin penisinin hissetme derecesini ölçmek amacı ile el ve ayaklarına daha sonra da penisine uyarıcı verilerek uygulanırken, potansiyel testte ise penis kökü ya da başına yerleştirilen elekrotlar aracılığı ile uyarı verilmesi ile yapılır.
- Sertleşme bozukluğu tedavisi ilacı cialis hap eczane satış sayfamızdan orjinal olarak en ucuz fiyatı ile sipariş verebilirsiniz.
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.